bg
Siirry sisältöön

Tammisalon ympäri melonta on huikea kokemus! Melontareitti on suojaisa ja sopii hyvin tuulisemman päivän melontakohteeksi. Lähde melontaretkelle Helsingissä.

Vuosaaren melontakeskukselta suunnataan lounaaseen kohti Ramsinniemen kärkeä ja Vartiosaarta. Ramsinsalmeen saavuttaessa kannattaa veneväylä ylittää ja jatkaa matkaa Vartiosaaren puolta. Vartiosaaren rantaa seuraten saavutaan Vartiokylänlahden puolelle. Ennen Tervaluotoa kallion jälkeen tulee Vartiosaaren puolella vastaan pieni hiekkaranta, jolla voit halutessasi pitää tauon. 

Tästä matka kuitenkin jatkuu kohti Vasikkaluodon pohjoiskärkeä. Vastarannalla siintää Marjaniemi. Vasikkaluodon kärjessä näkyy jo Strömsinlahden venesatama ja Tammisalo. Kapea kanava lähtee venesataman vasemmasta reunasta, eteläpuolelta. Tässä kohtaa ylitetään myös veneväylä, joten kannattaa pysyä tarkkana. 

Kanava jatkuu kapeana eteenpäin ja tällä osuudella ei ole sallittua liikkua moottoriveneellä. Noin 500 metrin jälkeen kanava haarautuu kahteen osaan. Kumpaakin reittiä pääsee jatkamaan eteenpäin. Pienen saaren jälkeen saavutaan Porolahdelle. Hyviä taukopaikkoja tällä reitillä ei ole, mutta tarvittaessa rantautuminen onnistuu esimerkiksi puistomaiseen saareen ennen Porolahtea. Myös Porolahden Herttoniemen puoleinen ranta on puistoaluetta. Tammisalon kierto on suojaisa melontareitti, jonka varrella voit nauttia Helsingin hienoista luontokohteista. 

Sillan jälkeen avautuu Tilliruukinlahti ja reitti jatkuu vasemmalle. Käännyttäessä oikealle voi meloa Laajasalon ympäri ja nähdä Helsingin keskustan kajakista. Laajasalon ympäri melottaessa reitin pituus on yli 20 kilometriä, joten aikaa kannattaa varata runsaasti. Tammisalon kierto jatkuu kuitenkin vasemmalle ja seuraava kapea kanava alkaa vastarannalta ennen lahdenpohjukkaa. Tällä lyhyellä kanavapätkällä on liikennevalot. Kanavaa pitkin kulkee veneväylä, jolla kulkee myös vesibusseja – punaisia päin ei missään tapauksessa kannata meloa. Valojen vaihtuessa vihreiksi kannattaa meloa ripeästi toiselle puolelle. Jos monia muita veneitä on tulossa samaan aikaan, voit hyvin odotella rauhassa vuoroasi.

Liikennevalojen jälkeen saavutaan Reposalmeen. Veneväylä kannattaa ylittää sopivassa kohdassa ja melontaa jatkaa eteenpäin Vartiosaareen rantoja pitkin. Paloluodon jälkeen on mahdollista poiketa vielä tauolle Kotiluodolle tai Villaluodoille. Varsinainen reitti kuitenkin jatkuu kohti Ramsinniemenkärkeä ja siitä takaisin melontakeskukselle.

Tammisalon kierto voidaan meloa kumpaan tahansa suuntaan. 

Melontareitin tiedot

Melontamatka: noin 12 kilometriä

Arvioitu kesto: 3–4 tuntia

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top