bg
Siirry sisältöön

Vuokraa välineet Natura Vivalta, hyppää kajakkiin ja lähde saaristoseikkailulle. Kun etsit aktiviteettia kesäpäiväksi Helsingissä, valitse melontaretki.

Villaluodot ja Kotiluoto muodostavat erään kauneimmista Itä-Helsingin ulkoilusaarikohteista. Tämä saariryhmä koostuu kolmesta pienemmästä saaresta eli Villaluodoista sekä niiden keskellä olevasta Kotiluodosta. Saariryhmä sijaitsee Ramsinniemen ja Vartiosaaren eteläpuolella Kallahden selällä, keskipitkän melontamatkan päässä Vuosaaren melontakeskukselta. 

Näillä ulkoilusaarilla on paljon nähtävää ja koettavaa. Kotiluodon päärakennus on peräisin 1920-luvulta ja se on suojelukohde. Kotiluodon lukuisat palvelut, muun muassa tilaussauna ja grillipaikka käymälöineen kutsuvat päiväretkille. Luodolla ei ole sallittua telttailla. Samoin Läntinen Villaluoto on tarkoitettu vain päiväretkeilyyn. Pohjoisella ja Itäisellä Villaluodolla on telttailu sallittu, ja näiden pienten luotojen palveluihin kuuluvat grillikatos sekä käymälät. 

Tämä saariryhmä on mainio melontaretken kohde. Helpoin ja turvallisin melontareitti saarelle on Ramsinniemen rantoja aina Vartiosaareen saakka seuraillen. Melontamatkalla on yksi vilkas veneväylä, Vartiosaaren ja Ramsinniemen kärjen kohdalla, ja siinä on nopeusrajoitus. Tämä onkin paras paikka väylän ylittämiseen. Vartiosaarelta voi oikaista suoraan kohti Läntistä Villaluotoa. Tuulisemmalla säällä voi vielä hakea suojaisempaa reittiä Paloluodon kautta.

Nämä kaunista luontoa ja saaristolaistunnelmaa huokuvat luodot ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Lähde saaristoseikkailulle Helsingissä. 

Tietoa Villaluodoista ja Kotiluodosta

* Palvelut: sauna, uimalaituri, avogrilli, kaivo, ulkokäymälä, veneenkiinnitysrenkaita (Kotiluodolla); grillikatos ja ulkokäymälä (Pohjoisella ja Itäisellä Villaluodolla)

* Telttailu sallittu Itäisellä ja Pohjoisella Villaluodolla 

* Melontareitin pituus Vuosaaren melontakeskukselta: 2,5 kilometriä

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top