bg
Siirry sisältöön

Lähde ulkoilemaan Teijon kansallispuistoon. Natura Viva tarjoaa Teijossa useita aktiviteetteja, vuokravälineitä ja ohjattuja retkiä. 

Teijon kansallispuisto on monipuolinen luontokohde – kansallispuistossa on perinteistä järvimaisemaa ja metsää. Saariston ja Itämeren läheisyys luovat alueelle oman leimansa. Teijon luonto harvinaisine eläin- ja kasvilajeineen onkin hurmaava! Meri on koko ajan lähellä, kansallispuiston isot järvet kutsuvat rannoilleen, metsät ovat tiheitä ja siellä täällä on upeita kalliomuodostelmia. 

Yksi Teijon erikoisuuksista ovat merenrannan historialliset rautaruukit. Alueella on yhteensä kolme ruukkikylää: Teijo, Kirjakkala ja Mathildedal. Niistä Teijon kylällä on yhä teollista toimintaa, ja siellä ja myös muissa kylissä vanhat rakennukset on saneerattu pienten yritysten toimitiloiksi. Kulttuurin ystäville on Teijossa monenlaista nähtävää ja koettavaa: kesäteatterista museoihin ja taidenäyttelyihin. Ruukkikylien alueella on majoitusvaihtoehtoja, ravintoloita ja kahviloita, sekä oma panimo ja leipomo. 

Natura Vivan Teijon Luontokeskuksen toimipiste sijaitsee Teijon Matildanjärven rannalla – vuokraamme Luontokeskuksella kajakkeja, SUP-lautoja ja soutuveneitä sekä Fatbike-maastopyöriä. Saat meiltä myös kalastusluvat Matildanjärvelle. Voit myös vuokrata Matildanjärven eräkämppiä Vaappua ja Lippaa. Varaa meiltä myös vuokrasaunavuorosi Matildanjärven rannalla tai tee varaus Vickbäckinlahden kotaan. Teijon Luontokeskuksen yhteydessä on myös matkailuvaunualue, jolla on 19 sähköistettyä matkailuvaunapaikkaa.

Teijon Luontokeskuksen ja kahvilan aukioloajat 2020

Luontokeskus on suljettu ja avaamme taas keväällä 2021.

Kesä-, heinä- ja elokuu

Arkisin klo 12 - 19 
La ja su klo 11 - 18

Syys- ja lokakuu

Pe klo 14 - 19
La ja su klo 10 - 17

Yhteystiedot

Sähköposti: info@naturaviva.fi

Puhelin: +358 10 292 4032

Osoite: Matildanjärventie 84 25660 Matilda

Kajakilla Teijon Matildanjärvelle

Teijon Matildanjärvi on erinomainen kohde melontaretkelle. Tule vuokraamaan Teijon Luontokeskuksesta vesiurheiluvälineitä ja lähde tutkimaan Matildanjärveä. Hyppää esimerkiksi kajakkiin ja lähde melontaretkelle. Saat meiltä yksikkö- ja kaksikkokajakit sekä enemmän tavaraa kantavat retkikajakit.

SUP-retkelle Matildanjärvelle

SUP, stand up paddling, on mainio ja letkeä kesälaji: vuokraa meiltä SUP-lauta ja suuntaa Matildanjärvelle. SUP on lajina parhaimmillaan tyynellä kelillä ja rauhaisilla vesillä – ja juuri tätä Teijon kesä ja Matildanjärven laineet tarjoavat.

Vuokraa soutuvene

Soutaminen on mainio suomalaiskansallinen kesäharrastus, ja mukaan Natura Vivan veneisiin mahtuu useampikin soutelija. Vuokraa meiltä soutuvene ja lähde järvelle soutelemaan – eväskori matkaan ja piknikille laineille! 

Fatbikella Teijon pyöräilymaastoihin

Fatbike-pyörät ovat eritysleveillä renkailla varustettuja maastopyöriä: näillä pyörillä kelpaa kruisailla yli kivien ja kantojen kapeilla ja jyrkilläkin metsäpoluilla. Fatbikeissa on yli kymmenen vaihdetta ja erityisherkät jarrut – vuokraa meiltä pyörä ja lähde tutustumaan Teijon maastoihin. “Läskipyöriä” on vuokrattavissa neljässä runkokoossa.

Patikoimaan Teijon kansallispuistoon

Teijon kansallispuistossa on patikkareittejä yli 50 kilometriä. Nappaa eväät ja kahvit mukaan Natura Vivan Luontokeskukselta ja suuntaa metsään. Alueella on huikeita nähtävyyksiä, vaihtelevaa luontoa ja maastoa, merenrantoja ja järvimaisemia. Kansallispuiston alueella on 13 tulentekopaikkaa, joilla voit levähtää maastomarssin lomassa. Lähde ulkoilemaan Teijon kansallispuistoon – luonnossa on hauskaa ja virkistävää vaeltaa.

Kalastamaan Teijoon

Matildanjärvi on Metsähallituksen erityiskalastuskohde. Järveen istutetaan säännöllisesti kirjolohta, ja kaikenlaiseen kalastamiseen järvellä vaaditaan kalastuslupa. Saat kalastusluvan Matildanjärvelle sekä vaadittavat luvat muihin Teijon kalastuskohteisiin Natura Vivan Teijon Luontokeskuksen toimipisteeltä. 

Ohjattuja retkiä Teijossa

Natura Vivan koulutetut eräoppaat johdattavat sinut Teijon kansallispuiston luontoon – meillä on kesäkaudella useita ohjattuja vesistö- ja metsäaktiviteetteja Teijossa, muun muassa kajakki- ja SUP-retkiä sekä pyörä- ja patikkaretkiä.

Yöksi Teijoon

Teijon kansallispuisto tarjoaa mahdollisuuksia yön yli kestäviin luontoretkiin. Varaa Matildanjärven kämpät ja yövy kansallispuistossa. Alueella on useita tulentekopaikkoja ja laavuja, joiden yhteydessä on leiriytymispaikkoja. Maksullisia majoituksia Teijossa on tarjolla muun muassa Mathildedalin, Tejion ja Kirjakkalan ruukkikylissä.

Saunomaan Teijon kansallispuistoon

Natura Viva tarjoaa Teijon Luontokeskuksen yhteydessä sijaitsevaa saunaa varauskäyttöön. Mikään ei virkistä kehoa ja mieltä kuin lämmin sauna luontoretken päätteeksi. Tutustu saunan varauskäytäntöihin ja varaa vuorosi. 

Kahville Luontokeskukselle

Osta eväät mukaan luontoretkelle tai istahda hetkeksi kahville – Natura Vivan Luontokeskuksen kahvila palvelee kaikkia Teijon kansallispuiston kävijöitä. Tarjolla on lämpimiä ja kylmiä virvokkeita, leivonnaisia, suolapaloja, jäätelöä ja pikkunaposteltavia. 

Matkailuvaunulla retkelle Teijon kansallispuiston

Natura Vivan Teijon Luontokeskuksen toimipisteen välittömässä läheisyydessä on yhteensä 19 matkailuvaunu- ja asuntoautopaikkaa sähköliitäntöineen. Varaa oma paikkasi kesälle 2020 ja tule leiriin! 

Vicksbäckinlahden kodalla järjestät suuremmankin tapahtuman

Tämä upea, 50 hengelle mitoitettu kota sijaitsee Matiladänjärven pohjoispuolella Teijon kansallispuistossa. Vicksbäckinlahden kodalla järjestät kesäjuhlat, häävastaanoton tai vaikka kalastusseurueen karonkan. Natura Viva hallinnoi kodan varauksia – varaa nyt Vicksbäckinlahden kota kesäksi 2020. 

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top