bg
Siirry sisältöön

Tee yön yli kestävä retki Teijon kansallispuistoon – meiltä saat majoituksen ja parhaat yöpymisvinkit

Teijon kansallispuistossa on monia yöpymisvaihtoehtoja, telttailusta eräkämppiin ja hulppeisiin vierashuviloihin, majataloihin ja hotelleihin. Yö kansallispuistossa huikean kauniin luonnon keskellä on joka tapauksessa hieno kokemus, valitset sitten askeettisen tai ylellisemmän vaihtoehdon. Kun mietit majoitusta Teijon kansallispuistossa, ota yhteys Natura Vivaan – me käymme kanssasi läpi parhaimmat majoitusvaihtoehdot.  

Matildanjärven kämpät

Natura Vivalla on Teijon kansallispuistossa kaksi vuokrakämppää, Vaappu ja Lippa, jotka sijaitsevat Teijon Luontokeskuksen läheisyydessä Matildanjärven rannalla. Nämä kuuden hengen kämpät tarjoavat leppoisat puitteet yöpymiseen Teijon kansallispuistossa. 

Matildanjärven kämpät ovat hyvin varusteltuja eräkämppiä – nukut yösi mukavasti luonnon helmassa. Kämpissä on sähkö, mutta juomavesi täytyy kantaa Teijon Luontotalolta. Kämppien yhteydessä pihapiirissä yhteinen tulipaikka sekä savustuspönttö. Vesivessa löytyy Luontokeskuksen edustalta. 

Kämpät toimivat esimerkiksi kalareissun tukikohtana tai perinteisen kesäloman asumuksena. Järvi on ihan vieressä, ja merenrantakin kivenheiton päässä. Kämpiltä pääset myös samantien Teijon kansallispuiston luontopoluille ja vaellusreiteille. 

Kämpät sijaitsevat samassa pihapiirissä, joten ne soveltuvat hyvin esimerkiksi kahdelle perheelle. Katso varauskalenteria ja varaa nyt Matildanjärven kämpät itsellesi, perheellesi tai ystäväpiirillesi. 

Matkailuvaunulla Teijolle

Teijon Luontokeskuksen viereisellä matkailuvaunualueella on tilaa 19 matkailuvaunulle tai asuntoautolle. Täällä koet aitoa karavaanaritunnelmaa, kuulet iltanuotiolla parhaat tarinat ja tutustut muihin lomailijoihin. 

Matkailuvaunualue sijaitsee aivan Teijon Luontokeskuksen läheisyydessä. Luontokeskukselta saat noudettua juoksevan veden ja voit nauttia kahvit kahvilassamme. Sieltä saat ostettua myös eväitä ja ruokatarpeita mukaan. Luontokeskuksella on myös suihkutilat. Jokainen matkailuvaunupaikka on varustettu verkkovirtaliittymällä. Varaa matkailuvaunupaikkasi nyt kesäkaudelle 2020. 

Telttailu Teijon kansallispuistossa

Teijon kansallispuiston alueella on seitsemän laavua tulentekopaikkoineen ja niiden lisäksi kuusi muuta erillistä tulentekopaikkaa. On suositeltavaa telttailla Teijon kansallispuiston laavujen yhteydessä, sillä kaikilla laavuilla on tulipaikka, puuvaja ja kuivakäymälä. Tuo mukaan oma telttasi ja runsaasti seikkailumieltä – nuku yö ulkona, rentoudu ja nauti retkieväitä nuotion äärellä.  Laavujen ja tulentekopaikkojen kuvaukset löydät täältä.

Muista telttailla vain leiriytymiseen soveltuvilla paikoilla ja ottaa puiston herkkä luonto huomioon. Natura Viva neuvoo mielellään telttailuun liittyvissä kysymyksissä – tule tapaamaan meitä Teijon Luontokeskukselle. 

Laavut Teijon kansallispuistossa

Teijon kansallispuiston alueella on seitsemän laavua, jotka tarjoavat suojaa ja majapaikan päivän luontovaelluksen jälkeen. Laavut ovat vapaassa käytössä ja niiden yhteydessä on tulipaikat. Tee majasi laavun alle! 

Yöksi hotelliin tai majataloon

Teijon kansallispuiston alueella ja sen välittömässä läheisyydessä on tarjolla myös monien yrittäjien majoituspalveluita, esimerkiksi majataloja, vieraskoteja ja hotelleja. Katso alla lista majoituspalveluista Teijon seudulla. 

Hotel Mathildedal: pieni ja tunnelmallinen hotelli Mathildedalin ruukkialueella. Os. Ruukinrannatie 6, 25660 Mathildedal.

Hoitola ja majoitus Sypressi: Bed&Breakfast-tyyppinen kotimajoitus. Os. Matildan puistotie 6, 25660 Mathildedal.

PetriS Chocolate Bed & Breakfast: Yövy suklaatalossa, joka on Mathildedalin vanha kyläkoulu. Os. Tullintie 17, 25660 Mathildedal.

Matildan Marina: Kuusi modernia, mukavaa ja tyylikästä huonetta 1-3 hengelle. Os. Ruukinrannantie 4, 25660 Mathildedal.

Meri-Ruukin lomakylä: 20 lomamökkiä. Os. Kiikunmäentie 25, 25660 Mathildedal.

Hotelli Kirjakkalan Ruukkikylä: Vanhan Kirjakkalan ruukkikylän hotelli. Os. Hamarijärventie 62
25570 Teijo.

Teijon MasuuniHostel-tyyppistä majoitusta meren tuntumassa, historiallisen ruukin sydämessä. Os. Telakkatie 17, 25570 Teijo.

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top