bg
Siirry sisältöön

Tule luontoretkelle Nuuksioon. Natura Vivalta vuokraat kanootit, Fatbiket ja erävarusteet, tarjolla myös ohjattuja retkiä. Tutustu tarjontaamme Nuuksiossa!

Nuuksion kansallispuisto on ainutlaatuinen luontoretkikohde –  luonnontilainen ja maastoltaan monipuolinen, lähellä pääkaupunkiseudun suuria asutuskeskuksia mutta kuitenkin aivan omassa rauhassaan. Natura Vivan Haukanpesän toimipiste kansallispuiston sisällä, Haukkalammen rannalla on oiva tukikohta Nuuksion luontoretkipäivälle. Tutustu tarjontaamme ja tule Nuuksioon viettämään vapaapäivää.

Haukanpesältä luontoretkelle Nuuksioon

Nuuksio on omatoimisen luontoretkeilijän ykköskohde. Aluetta halkovat lukuisat kävelyreitit ja metsäpolut – Haukkalammen tuntumasta lähtevät kahden ja puolen kilometrin mittainen Punarinnankierros, vajaan neljän kilometrin mittainen Haukankierros ja runsaan seitsemän kilometrin Korpinkierros. Siellä täällä on levähdys- ja nuotiopaikkoja, joilla voit paistaa makkaraa ja nauttia eväitä. Reitit ovat merkittyjä ja voit myös poiketa tutuilta poluilta syvemmälle aarnimetsään. Reitit soveltuvat patikointiin, jotkut myös pyöräilyyn – vaikkapa Natura Vivan vuokrattavilla Fatbike-pyörillä. Muista tarkistaa etukäteen, saako valitsemallasi reitillä ajaa pyörällä. 

Erinomainen aloituspiste Nuuksion ulkoilupäivälle on Natura Vivan Haukanpesä. Täällä voit juoda kahvit, saada asiantuntevaa opastusta patikointi- tai pyöräretkeäsi varten ja vuokrata varusteita monenlaisiin ulkoiluaktiviteetteihin. Vuokraamme Haukanpesällä myös avokanootteja Haukkalammelle suuntautuville melontaretkille ja Fatbike-polkypyöriä pyöräretkille. Voit vuokrata meiltä myös SUP-laudan tai soutuveneen. 

Katsele myös Helsingissä sijaitsevan Vuosaaren melontakeskuksen toimipisteemme retkivaihtoehtoja, esimerkiksi Fatbike-retkiä ja melontaretkiä

Varaa majoitus Nuuksiossa

Kansallispuistossa on monia telttailulle merkittyjä alueita, ja yö metsässä telttaretkellä onkin hieno kokemus kenelle tahansa eräilijälle.

Vuoden 2019 alusta vuokraamme kansallispuiston alueella myös kahta kuuden hengen yöpymistiloilla varustettua eräkämppää, Oravankoloa ja Tikankoloa. Näissä kämpissä yöpyminen henkii aitoa menneiden aikojen mökkitunnelmaa!

Haukanpesälle kahville tai saunomaan

Luontoretken lomassa on mukavaa istahtaa hetkeksi ja ottaa rennosti. Haukanpesän yhteydessä toimii Cafe Silva, joka tarjoilee pientä purtavaa, pikkusuolaisia, kahvia ja pullaa, virvokkeita ja jäätelöä. Lisäksi voit ostaa Cafe Silvasta elintarvikkeita, kuten nuotiomakkaroita, evääksi luontoretkelle.

Retkeilykeskuksen yhteydessä lämpiää myös Haukanpesän tilaussauna, joka tarjoaa tunnelmalliset puitteet saunaillalle tai vaikkapa työporukan vetäytymispäivän illanvietolle. Tämä aito puusauna takaa ihanan pehmeät löylyt, ja uskaliaimmat voivat juosta laituria pitkin Haukkalampeen vilvoittelemaan. Takkahuoneeseen voidaan järjestää kokoukseen tarvittavat laitteistot sekä ruokatarjoilu.

Osallistu ohjatulle patikointiretkelle

Talvikaudella voit osallistua opastetulla Nuuksio Winter Walk and Campfire retkellä. Se on tarjolla kolme kertaa viikossa vakiolähtönä. 

Kesäkaudella on mahdollisuus varata omalle ryhmällesi privaatti patikkaretki. Pidempi Nuuksio Forest Lake Walk -retki ja lyhyempi Nuuksio Short Walk and Campfire -retki sisältävät metsässä kävelyä, makkaranpaistoa, nuotiolla istumista ja muiden osallistujien kanssa seurustelua – kaikkea, mistä onnistunut luontoretki muodostuu.

Järjestämme retkille osallistujille kuljetukset Helsingin keskustasta Nuuksioon ja takaisin kaupunkiin. Luontoretken Nuuksiossa voit varata pienelle ryhmälle mihin vuoden aikaan tahansa. Talvella käytämme tarvittaessa retkillä lumikenkiä. Minimiveloitus yksityisretkillä on neljän hengen mukaan.

Ryhmille ohjattua ohjelmaa

Tuo yrityksesi tyky-päivä tai polttarijuhlasi Nuuksioon. Järjestämme isommille ryhmille monenlaisia, erikseen räätälöitäviä aktiviteettikokonaisuuksia. Vesiaktiviteetit voidaan esimerkiksi yhdistää patikointiin tai pyöräretkeen – suunnitellaan yhdessä parhaat ryhmätapahtumat. Lue lisää ryhmäpalveluistamme.

Nuuksio on upea luontokohde

Nuuksio on kokonaisuudessaan sadan neliökilometrin kokoinen luontoalue, jonka rajojen sisällä monien järvien, lampien ja metsien kansallispuisto sijaitsee. Luontoretki Nuuksiossa on erinomainen tapa viettää vapaapäivä. Tule vierailemaan Natura Vivan Haukanpesän toimipisteelle Nuuksion kansallispuistoon ja lähde tutustumaan Nuuksion kansallispuiston hienoon luontoon. Haukkalammella voit pysähtyä kahville Cafe Silvaan tai nauttia omia eväitä yleisillä tulipaikoilla. 

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top