bg
Siirry sisältöön

Osta Fatbike -lajikausikortti ja pyöräile niin paljon kuin haluat! Itä-Helsingin ranta- ja metsäreiteillä pyöräily on mahtava kokemus vuodenajasta riippumatta!

Vuosaaren ympäristössä ja Meri-Rastilan ulkoilumaastoissa on runsaasti reittejä Fatbike-pyöräilyyn. Vuosaaren tasaisessa maastossa on mukavaa tehdä pidempiäkin pyöräretkiä. Kausikorttilaisena sinulla on oikeus pyöräillä myös kolmessa muussa kohteessamme!

Kausikorttilaisena voit vuokrata Fatbike-pyörän minä vuodenpäivänä tahansa! Voit varata itsellesi pyörän kahdeksi tunniksi tai vaikkapa koko päiväksi.  Varauksen tehdessäsi saat tarkemmat ohjeet sekä koodin, jolla pääset ottamaan käyttöön varaamasi pyörän. Nyt kannattaa lähteä tutkimaan rannikkoa fatbikella!

Osta kausikortti täältä!

Järjestämme myös ohjattuja Fatbike-retkiä Vuosaaressa. Lue niistä lisää täältä!

Fatbike-pyörän omatoimivuokraus Vuosaaressa

Jos haluat vuokrata fatbikeja käyttöön, ole meihin yhteydessä sähköpostitse info@naturaviva.fi. Kerro viestissäsi toimipiste josta haluat vuokrata pyörän, sen koko ja tarkka varausajankohta. Kun vastaanotamme varauksesi, lähetämme sinulle maksulinkin, jonka maksettuasi vahvistamme tilauksesi ja pääset nauttimaan upeista pyöräily maastoista. Varauksia voi tehdä alkaen kahdeksi tunniksi. Hinnat ovat 30e/2h ja 5e lisätunti.

 

Fatbike-valikoimamme Vuosaaressa:

XS-koko sopii noin 155 - 165-senttiselle pyöräilijöille. (1 kappale)

S-koko sopii noin 166–175-senttisille pyöräilijöille. (2 kappaletta)

M-koko sopii noin 174–185-senttisille pyöräilijöille. (5 kappaletta) 

L-koko sopii noin 180–195+-senttisille pyöräilijöille. (2 kappaletta)

Ohjatut Fatbike-retket

Natura Vivan Vuosaaren ohjatuilla Fatbike-retkillä pyöräillään ammattitaitoisten oppaiden kanssa Itä-Helsingin merellisiä ulkoilureittejä, metsäpolkuja ja hiekkateitä. Fatbiken tavallista leveämmät renkaat rullaavat hyvin hiekalla ja myös lumella. Fatbike-retkelle voi lähteä säässä kuin säässä! 

Fatbike-retkille osallistuville suosittelemme jonkin verran aikaisempaa pyöräilykokemusta. Järjestämme Vuosaaressa ohjattuja Fatbike-retkiä kesä- ja talvikausilla.

Tutustu myös Natura Vivan Nuuksion Haukanpesän toimipisteen ohjattuihin Fatbike-retkiin.

Fatbikella Vuosaaressa

Vuosaaren ja Meri-Rastilan ulkoilumaastot kattavat yhteensä yli 150 hehtaarin alueen. Melontakeskukselta poljet mukavasti esimerkiksi Aurinkolahden hiekkarannalle, jonka rantakaduilla aistit tuulahduksen keskieurooppalaista rantabulevarditunnelmaa. 

Kun haluat suunnata luontoon, lähimmät reitit löydät Kallahdenniemestä. Aja aluksi Kallahdenharjun luonnonsuojelualueen läpi hiekkapohjaista pyörätietä ja ihaile Helsinki ainoan aidon harjualueen upeita maisemia. Kulttuurikeskus Sofian jälkeen mäntyvaltaisessa kangasmetsässä risteilee useita mukavia polkureittejä, joissa voit testata myös maastoajotaitojasi. Maasto on kuitenkin pääosin tasaista ja polut helppoja. Mäntymetsän toisella puolella on Kallahdenniemen uimaranta, jossa on mukava pitää tauko. Tuulisella kelillä voit myös seurata leijasurffaajien menoa uimarannan edustalla. Uimarannan jälkeen voit jatkaa ulkoilutietä Kallahden rantaniityn luonnonsuojelualueen läpi kohti Kuningatar-niemeä, joka on aivan Kallahdenniemen kärjessä. Täältä avautuvat upeat merimaisemat, ja rantoja pitkin voi myös ajella muutamaa hieman haastavampaa polkureittiä pitkin.

Aurinkolahden hiekkarannan toiselta puolella on Uutelan ulkoilualue. Täällä voit ajella ulkoilureittejä pitkin meren rannassa. Reitin varrella on myös tulipaikkoja ja pieniä, mukavia hiekkarantoja, joissa on hyvä pitää taukoa, syödä eväitä ja nauttia merellisestä tunnelmasta. Voit myös käydä tutustumassa Särkänniemen luonnonsuojelualueseen. Uutelassa risteilee myös polkuja, joissa on haastetta kaikentasoisille maastopyöräijilöille.  

Melontakeskukselta toiseen suuntaan on Meri-Rastilan ulkoilualue. Täällä voit kruisailla ulkoilureittejä ja polkuja pitkin läpi metsien sekä merenrannassa. Varaudu siihen, että Meri-Rastilan ulkoilualue on selvästi mäkisempää maastoa kuin Kallahdenniemi. Meri-Rastilasta voit jatkaa halutessasi matkaa eteenpäin ohi Rastilan leirintäalueen Vartiokylänlahden rantaa. Täältä pääset ulkoilureittejä Mustavuoreen, jossa on myös paljon ulkoilureittejä sekä polkuja. Mustavuoren vieressä on Vuosaarenhuippu; kukkula, jonka laelle pääset polkua pitkin. 

Paksujen renkaidensa ansiosta Fatbike-pyörät kulkevat sujuvasti muhkuraisemmissakin maastoissa. Renkaat pehmentävät tehokkaasti menoa ja ajaminen erilaisten töyssyjen ja esteiden yli on mukavaa.

Muistathan, että luonnonsuojelualueilla on sallittua ajaa vain merkittyjä reittejä pitkin. Ota aina muut kulkijat huomioon pyöräillessäsi. 

Fatbike-reitit Itä-Helsingissä

Vuosaaren ja Itä-Helsingin luonto on monipuolista ja maastopyöräilyyn löytyy useita hyviä reittejä. Tässä muutamia hyviä reittivaihtoehtoja kartalla. Linkkiä klikkaamalla voit tarkastella reittiä tarkemmin ja esimerkiksi ladata GPX-tiedoston. 

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top