bg
Siirry sisältöön

Uutela on kauneinta Helsinkiä Vuosaaren perukoilla. Lähde retkelle, vuokraa välineet Vuosaaren melontakeskukselta ja kierrä luontopolku. 

Uutela sijaitsee Vuosaaren kaakkoispäädyssä ja on kolmelta puolin meren ympäröimä. Tällä kauniilla ulkoilualueella on paljon nähtävää ja ulkoilumahdollisuudet ovat moninaiset. Voit vierailla myös Villa Vuosannan kartanossa ja Meriharjun luontotalossa. 

Uutelanniemen nähtävyydet

Uutela on Helsingin hienompia luonnontilaisia ulkoilualueita. Alueella riittää rantakallioita, monenlaisia metsätyyppejä, laidunmaita ja niittyjä. Uutelanniemen eteläkärjessä sijaitsee Skatanniemen kärki, josta aukeavat huikeat näkymät Helsingin saaristoon. 

Särkkäniemen luonnonsuojelualueella voit ihastella laguunimaisia merenlahtia, jotka ovat jäänteitä jääkaudelta. Metsissä on suuria jääkauden aikaisia siirtolohkareita ja niemen länsipuolella Nuottaniemen kärjessä hienoja sileitä kalliomuodostelmia. 

Uutelanniemen ulkoilumahdollisuudet

Uutelanniemeä kiertää noin neljän kilometrin mittainen luontopolku, joka on mainio päiväretken vaellukohde. Luontopolku kulkee myös Särkkäniemen luonnonsuojelualueen läpi. Niemenapajassa ja Nuottaniemessä on keittokatokset – pidä levähdystauko ja ota mukaan piknikeväitä.

Uutelanniemi sijaitsee Aurinkolahden takana noin kolmen kilometrin päässä Vuosaaren melontakeskukselta. Kävely- ja pyöräreitti Aurinkolahden hiekkarantojen ohi Uutelanniemeen on jo itsessään elämys. Saavutat Uutelanniemen myös Natura Vivan kajakeilla – melontamatkaa kertyy viitisen kilometriä ja Uutelanniemen ja Aurinkolahden uimarannan välistä pääset Uutelan kanavaan kajakillasi. 

Särkkäniemen luonnonsuojelualueella ei ole sallittua pyöräillä. Pysyttele muutenkin Uutelanniemessä vieraillessasi merkityillä poluilla.

Vuokraa välineet ja suuntaa luontoretkelle Uutelaan.

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top