bg
Siirry sisältöön

Korkeuseroja, upeaa luontoa ja kauniita lehtoja – Vuosaarenhuippu ja Mustavuori kutsuvat ulkoilemaan Helsingissä. Aloita päiväsi Vuosaaren melontakeskukselta.

Vuosaarenhuippu on Vuosaaren pohjoisosassa sijaitseva kukkula, joka on syntynyt alun perin Vuosaaren kaatopaikan ja maantäyttöalueen päälle. Tämä ”jätemäki” otettiin sittemmin Helsingin kaupungin maisemointiprojektin piiriin, ja nykyään Vuosaarenhuipulla on monipuolinen kasvi- ja eläinkunta – alueella elää useita harvinaisia lajeja. Vuosaarenhuippu ja Mustavuoren luonnonsuojelualue upeine metsälehtoineen sijaitsevat Melontakeskukselta pohjoiseen noin neljän kilometrin päässä. 

Vuosaarenhuipun nähtävyydet

Vuosaarenhuipun maisemointi aloitettiin vuonna 2003, ja nyt alueella elää yli 400 kasvi- ja eläinlajia. Huipun korkein kohta kohoaa 65 metrin korkeuteen ja siellä on näköalatasanne, josta aukeaa näkymä Vuosaaren satamaan. Vuosaarenhuipun pohjoispuolta pitkin kulkee kävely- ja pyöräreitti aivan korkeimmalle kohdalle. 

Vuosaarenhuipun alueella on lampi sekä itsekseen syntynyt metsämansikkamaa. Suunnitelmissa on rakentaa Vuosaarenhuipun alueelle useita hiihtolatuja, kävelyreittejä ja ratsastusmaita. 

Vuosaarenhuipun ulkoilumahdollisuudet

Vuosaarenhuipun päälle pyöräily on kuntoa kohottava retki. Pohjoispuolta pitkin nouseva polku kulkee vanhan kaatopaikan ja Porvarinlahden välistä ennen kuin alkaa kiertää rinnettä Vuosaarenhuipun pohjoiskärkeen. Natura Vivan Fatbike-maastopyörällä tämä huikea huippu on saavutettavissa!

Mustavuoren nähtävyydet

Vuosaarenhuipun pohjoispuolella sijaitsee Mustavuoren luonnonsuojelualue, joka on tunnettu metsälehdoistaan. Lisäksi alueella on ensimmäisen maailmansodan aikaisia, vanhan Sveaborgin linnoitusrakennelmia yhä jäljellä, esimerkiksi tykkiteitä ja juoksuhautoja. 

Alueen ulkoilureittien varrella sijaitsee esimerkiksi Hampurilaiskallio, viisimetrinen pystysuora kallioseinämä. Mellunmäen Luhta ja Karpalosuo ovat alueen kosteikkoja. Kun haluat ulkoilemaan Helsingissä, Mustavuori on erinomainen vaihtoehto. 

Mustavuoren ulkoilumahdollisuudet

Mustavuori on maastoltaan vaihteleva ja soveltuu hienosti ulkoiluun. Alueella on yhteensä seitsemän kilometriä luontopolkuja ja korkeuseroja 200 metrin verran. Natura Vivan Vuosaaren melontakeskukselta Mustavuori on viiden kilometrin päässä. Ulkoilureitti kulkee Vuosaaren asuinalueen läpi, sitten Vuosaarenhuipun ohi ja kohti Mustavuoren linnoitusaluetta. Vuokraa Fatbike ja lähde tutustumaan alueeseen.

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top