bg
Siirry sisältöön

Meri-Rastilan ulkoilualue on Helsingin kauneimpia ulkoilupaikkoja. Tutustu alueeseen Fatbiken selästä käsin – vuokraa polkupyörä Natura Vivalta.

Kun lähdet Natura Vivan Vuosaaren melontakeskukselta länteen, saavut Meri-Rastilan ulkoilualueelle. Tämä 50 hehtaarin alue ulottuu Vuosaaren sillalta Kortlahteen ja siihen sisältyvät myös Ramsinniemen lehdon luonnonsuojelualue sekä viheralueet. Rastilan metroaseman toisella puolella sijaitsee Rastilan leirintäalue uimarantoineen. Ramsinniemen alussa sijaitsee hotelli Rantapuisto kahviloineen ja ravintoloineen.

Meri-Rastilan nähtävyydet

Meri-Rastilan ulkoilualueella on runsaasti kallioisia merenrantoja ja tiheitä metsäalueita, joiden linnusto ja lepakkokanta ovat runsaat.

Vuosaaren sillan eteläpuolella sijaitsee Meri-Rastilan muinaisrantakivikko, joka on noussut paikalleen jääkauden aikana. Se on 7000 vuotta vanha ja täynnä 20-80 sentin halkaisijaltaan olevia kiviä. Tämä pirunpelto on ehdottomasti näkemisen arvoinen. 

Varsinaisen Meri-Rastilan ulkoilualueen eteläpuolella sijaitsee Ramsinniemen lehtoalue, joka on luonnonsuojelualuetta. Täällä on myös muita kauniita viheralueita.

Meri-Rastilan ulkoilumahdollisuudet

Meri-Rastilan ulkoilualueen ympäri kiertää noin kahden ja puolen kilometrin mittainen lenkkipolku, joka muuttuu talvisin hiihtoladuksi. Kaikki alueen polut on valaistu. Kallahdenniemen ulkoilualueisiin ja pyöräreittiehin verrattuna Meri-Rastilan ulkoilualue on selvästi mäkisempää maastoa.

Vuosaaren melontakeskukselta lähdettäessä Meri-Rastilan ulkoilualueen laitamille saavutaan nopeasti. Ramsinniemen kärkeen on melontakeskukselta noin kaksi ja puoli kilometriä, samoin ulkoilualueen lenkkipolun kaukaisimpaan kohtaan. Hyppää Natura Vivan Fatbiken selkään tai lähde patikoimaan Meri-Rastilan ulkoilupaikkoja kohti. Täältä pääset vuokraamaan ulkoiluvälineet.

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top