bg
Siirry sisältöön

Itä-Helsingissä sijaitsevan Villingin saaren kierto on haastava melontareitti. Upeat rantakalliot ja avomeri Villingin eteläpuolella tekevät reitistä kiehtovan.

Melontareitin kiertosuunta kannattaa valita päivän sään mukaan. Tälle reitille lähdettäessä on aina myös muistettava, että aallokko on yleensä huomattavasti suurempaa Villingin eteläpuolella kun Vuosaaren suojaisemmassa saaristossa. 

Reitillä on useita mielenkiintoisia kohteita:

  • Villingsalmessa Jollaksen puolella on Villa Salmela, jossa toimii kahvila. Kahvila on avoinna 3.6.–2.9.2018 ti–su klo 11–19. 
  • Villingin eteläpuolella sijaitsee Kristallilahti, jossa kannattaa ehdottomasti poiketa. Tänne tyynelle sisälahdelle pääsee Pukkiluodon kummaltakin puolelta. 
  • Villingin ja Itä-Villingin välisestä Kivisalmesta on mahdollista meloa läpi, joskin meriveden ollesssa matalalla voi kajakista joutua nousemaan. Pieni silta yhdistää saaret toisiinsa. Villingin puolella on mahdollista rantautua ja tutustua Villingin saareen tarkemmin. Polkua pitkin pääsee muun muassa Villingin etelärannan Myrskykallioille. Reitti ei kuitenkaan ole hyvin merkitty. Saarella on myös paljon yksityisiä pihapiirejä, joilla liikkuminen ei ole sallittua. Itä-Villinki on sotilasaluetta ja siellä liikkuminen on kielletty. 
  • Villingin kierto on vaativa ja haastava melontareitti, jota suosittelemme vain kokeneille melojille. 

Melontareitin tiedot

Melontamatka: noin 15 kilometriä

Arvioitu kesto: 3–5 tuntia

 

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top