bg
Siirry sisältöön

Vartiosaari on ainutlaatuinen ulkoilualue ja perinteitä huokuva saaristokohde Itä-Helsingin edustalla. Vuokraa kajakki Natura Vivalta ja tee retki saarelle.

Vartiosaari on noin neliökilometrin kokoinen saari aivan Helsingin Tammisalon ja Laajasalon kaupunginosien edustalla. Saarelle ei ole rakennettu yhtäkään siltaa, joten meriteitse saarelle saapuminen on ainoa vaihtoehto tässä upeassa luonto- ja kulttuurikohteessa vierailemiseen. Tutustu ehdottamaamme melontareittiin Vartiosaaren ympäri. 

Vartiosaari sijaitsee Vuosaaren melontakeskuksesta länteen helpon ja miellyttävän melonta- tai soutuvenematkan päässä. Myös SUP-laudalla saari on helposti saavutettavissa tyynellä kelillä. Muutamaa yksityistä pihapiiriä lukuunottamatta koko Vartiosaari on kaikille avointa ulkoilualuetta – ja aivan upeaa sellaista. Vartiokylänlahdella saaren itäpuolella on rantautumispaikka, josta on pääsy polkua pitkin ylös Viikinkikallioille. Ihastele upeaa näkymää Itä-Helsingin saaristoluontoon ja taivalla Viikinkikallioilta eteenpäin Vartiosaarta kiertävälle luontopolulle. 

Vartiosaaren luonto on moninainen. Saarella on niin metsälehtoja kuin tuoreita kankaitakin sekä jäkäläkarheikoita. Lisäksi saarella on metsälaitumia, kallioita ja jalopuupuistikoita. Vartiosaari on myös luokiteltu tärkeäksi lepakkokohteeksi, ja saaren maaeläin- ja lintukanta on muutenkin runsasta ja monimuotoista. 

Vartiosaaren rakennuskanta on vanhaa ja täällä voit aistia aitoa menneiden aikojen saaristolaistunnelmaa. Saarella sijaitsee kotieläintalli, joka on vierailijoiden suosiossa. Vanhoja huvilarakennuksia, joista useimmat ovat yksityisomistuksessa, on useita kymmeniä. Osa huviloista on Helsingin kaupungin omistuksessa, ja niissä on vuokratoimintaa sekä myös yleisölle avointa toimintaa. 

Natura Viva järjestää ohjattuja melontaretkiä ryhmille Vartiosaaren kesäkauden ajan. Vaihtoehtoja on sekä pienemmille että isommille ryhmille. 

Tietoa Vartiosaaresta

* Palvelut: Päälaituri Reposalmen puolella, kahvila, uimarantoja, grillipaikkoja

* Melontareitin pituus Vuosaaren melontakeskukselta: noin 3,5 kilometriä

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top