bg
Siirry sisältöön

Koe Itä-Helsingin saariston kauneus. Vuokraa sopiva kajakki meiltä ja lähde ikimuistoiselle melontaretkelle kohti upeaa Pihlajaluotoa!

Pihlajaluoto on vanhan Helsingin pitäjän itäisin saari ja eräs kauimmaisista Itä-Helsingin ulkoilusaarista Vuosaaren melontakeskukselta katsottuna. Se sijaitsee miltei ulapalla Kallahdenselän ja Skatanselän välissä. Täältä aukeavat upeat näkymät avomerelle ja tunnelma on hyvin merellinen. Maihinnousu saarelle on sallittu saaren itäpäässä ja keskikohdilla. Saaren päärakennus on peräisin 1930-luvulta.

Pihlajaluoto on suosittu vierailukohde. Saarella on lukuisia erinomaisia telttailupaikkoja ja palveluihin kuuluvat grillipaikka sekä käymälä. Osa saaresta on vuokrattu Suomenlahden uistelijat ry:n käyttöön, mutta saarella on siitä huolimatta paljon luontoa tutkittavana ja metsää kaluttavana. Saaren maasto on aavaa ja laakeaa – nämä kalliot kutsuvat auringonottoon! Saaren keskellä kapea metsäkaistale, ja länsi- ja keskiosissa on myös pensaikkoa ja lehtipuita. 

Melontareitti Pihlalaluodolle on sama kuin viereiselle Hattusaarelle. Lue lisää Pihlajaluodon ja Hattusaaren kierroksesta. 

Tietoa Pihlajaluodosta

* Palvelut: avogrilli, puuvaja, käymälä, veneenkiinnitysrenkaita

* Melontareitin pituus Vuosaaren melontakeskukselta: noin 5 kilometriä

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top