bg
Siirry sisältöön

Hattusaari on aava ja merellinen melontakohde Helsingin ulkoilusaarien joukossa. Vuokraa kajakki Vuosaaren melontakeskukselta ja tee telttaretki saarelle.

Hattusaari on kahdeksasta Vuosaaren melontakeskuksen edustalla sijaitsevasta saaresta eräs kaukaisimmista, noin kuuden kilometrin päässä Melontakeskuksen rannasta. Mutta matka on vaivan arvoinen: saarelta aukeavat upeat näkymät avomerelle ja saaren luonto on kaunista. Tämä saari on mainio vierailukohde vaikkapa koko päivän melontaretkelle – melo Hattusaarelle, vietä saarella levähdys- ja pikniktuokio ja suuntaa illan saapuessa takaisin Vuosaaren melontakeskukselle. Hattusaari on myös erinomainen telttaretken kohde. Voit vuokrata Natura Vivalta kajakin yön yli kestävälle telttaretkellesi. 

Hattusaari on Helsingin kaupungin omistuksessa ja sen pinta-ala on 2,6 hehtaaria. Saaren kasvusto on matalaa ja vähäpuista. Koko Hattusaari on luonnonsuojelualuetta. Telttailu saarella on maksutonta ja saarelle on rakennettu käymälä retkeilijöiden käyttöön.

Hattusaari on lintujen pesimäsaari, joten paras vierailuaika saarella on heinäkuusta eteenpäin. Lue lisää Hattusaarelle ja viereiselle Pihlajaluodolle suuntautuvasta melontareitistä.  

Tietoa Hattusaaresta

* Palvelut: grillipaikka, käymälä

* Melontareitin pituus Vuosaaren melontakeskukselta: noin 6 kilometriä

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top