bg
Siirry sisältöön

Teijon kansallispuistossa on yli 50 kilometriä merkittyjä patikkareittejä. Tee pidempikin vaellus Teijossa ja aloita päiväsi aamukahvilla Teijon Luontokeskuksella.

Teijossa kelpaa viettää ulkoilupäivä virkistävän vaelluksen tai leppoisan päiväkävelyn merkeissä. Teijon kansallispuistossa on yhteensä 50 kilometriä merkittyjä reittejä ja polkuja. 

Osa poluista palvelee myös liikuntaesteisiä ja osa soveltuu koko perheen patikointireiteiksi. Vaativammilla poluilla vaeltaja voi törmätä kallioisiin maastoihin, suoympäristöihin, puroihin, jokiin ja tiheisiin metsiin. Teijossa on kaikkea, mitä ulkoilija voi toivoa. 

Yön yli kestävillä vaelluksille Teijon kansallispuisto tarjoaa monenlaisia yöpymismahdollisuuksia. Voit yöpyä laavussa, taivasalla tai teltassa, tai vuokrata Natura Vivalta Matildan kämpät Vaapun ja Lipan käyttöösi. Lisäksi Teijon luontotalon läheisyydessä on 19 matkailuvaunupaikkaa – tule omalla asuntoautolla tai asuntovaunulla ja vietä yö keskellä kauneinta suomalaista luontoa. 

Kansallispuiston alueella on myös useita tulentekonpaikkoja, jotka tarjoavat tervetulleen levähdystauon patikoinnin lomassa. Ota termospulloon kahvia tai keitä nokipannukahvit ja pysähdy tauolle. Suositeltava tukikohta vaelluksen aloittamiselle on Natura Vivan Teijon Luontokeskus. Siellä palvelee kaikkia kansallispuiston vieraita Luontokeskuksen kahvila. 

Tutustu seuraavilla Natura Vivan sivuilla tarkemmin Teijon kansallispuiston patikkareitteihin. 

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top