bg
Siirry sisältöön

Oivallinen luontoretki-idea Teijon kansallispuistossa: lähde pitkähkölle mutta helppokulkuiselle Sahajärven kierrokselle.

Sahajärvi sijaitsee Teijon kansallispuiston keskiosassa. Tämä pitkulainen järvi kulkee miltei merenrannasta kansallispuiston itärajalle. Keskellä järveä on Kalasuntin saari, jonka kautta reitti kulkee. Sahajärven kierros on rengasreitti, joka kiertää saaren kautta järven itäosan ympäri. Osa matkasta taivalletaan myös Sahajärveltä pohjoiseen sijaitsevan Hamarinjärven rannalla.  

Sahajärven kierros kävellään enimmäkseen metsä- ja kalliomaastoissa, ja korkeuseroja on jonkin verran. Matkan varrella piipahdetaan myös suomaastossa. Kalasuntin saareen patikoijat siirtyvät köysilossilla –  niitä on reitin varrella kaksi saaren etelä- ja pohjoispuolilla. Lossilla liikkuminen on hauskaa, joskin varaudu käyttämään lossin liikkuttelemiseen hieman lihasvoimaa. 

Sahajärven kierrokselle kertyy yhteensä matkaa miltei yhdeksän kilometriä, ja hyvä aloituspaikka on esimerkiksi Laviankallion parkkipaikka noin kilometrin patikoinnin päässä Kalasuntin saaren pohjoisemmasta lossista. Toinen oiva aloituspaikka on Nenustannummen parkkipaikka Kansallispuiston itäosassa. Tälloin Kalasuntti ja siellä sijaitseva levähdyspaikka laavuineen ja tulipaikkoineen on juuri vaelluksen puolimatkassa. Sahajärven kierros onkin suosittu ja erittäin suositeltava luontoretki Teijon kansallispuistossa.

Sahajärven kierroksen palvelut

Kalasuntin laavu ja tulipaikka on matkan varrella, keskellä Sahajärveä sijaitsevalla Kalasuntin saarella. Täällä voit levähtää, nauttia eväitä tai vaikka viettää yön laavulla tai teltassa. Auringonlasku Kalasuntilla on erityisen kaunis ja upea! 

Sahajärven eteläpuolella, reitin varrella on näköalapaikka, josta aukeavat huikeat näkymät Teijon kansallispuistoon. 

Koko kierroksen pystyy kulkemaan vain silloin kun vaijerilossit ovat käytössä eli sulan maan aikana.

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top