bg
Siirry sisältöön

Vaella Teijon kansallispuiston isoimman järven hienoissa maisemissa tällä reitillä. Kirjakkalan ruukkikylä on myös aivan lähellä – tule Teijoon.

Onnelannummen reitti kiertää Teijon kansallispuiston pohjoispuolella, puiston suurimman järven, Hamarinjärven maisemissa. Reitti on osittain rengasmainen: käveltyäsi Kirjakkalan ruukkikylän parkkipaikalta reitille vaellat ensin kilometrin verran Onnelannummen leirintäalueen kohdille. Täällä on myös vesipiste. 

Leirintäalueen kohdalta reitti lähtee kiertämään myötäpäivää kohti Hamarinjärven rantaa, ja sieltä palataan takaisin leirintäalueen kohdalle Nikkallion näköalapaikan kautta. Yhteensä Onnelannummen reitille tulee mittaa neljä kilometriä.

Hamarinjärvi, Teijon kansallispuiston suurin järvi, on itsessään jo upea nähtävyys, Pysähdy Hamarinjärven taukopaikalle ja ihastele koskemattoman luonnon kauneutta. Palattuasi reitiltä voit nauttia Kirjakkalan Ruukkikylän palveluista, kahviloista ja ravintoloista sekä tutustua tämän Suomen vanhimman rautaruukkialueen historiaan. 

Onnelannummen reitin palvelut

Reitin alkupiste on Kirjakkalan ruukkikylä, jossa toimii muun muassa Natura Vivan yhteistyökumppani Extreme Fun. 

Reirin risteyskohdassa on Onnelannummen maksullinen leirintäalue, jossa on vesipiste ja kuivakäymälä.

Hamarinjärven tulipaikka sijaitsee reitin eteläkärjessä Hamarinjärven rannassa. Istu levähtämään, ihastele luontoa ja nauti eväitä. 

Nikkallion näköalapaikalta aukeavat upeat näkymät Onnelannummen maisemiin.  

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top