bg
Siirry sisältöön

Lyhyt lenkki on Vuosaaren melontakeskukselta lähtevistä Itä-Helsingin melontareiteistä lyhyin. Kierrä tämä reitti kumpaan suuntaan tahansa.

Lyhyt lenkki kulkee Kallahdenniemen rantoja myötäillen ohi Kulttuurikeskus Sofian aina Kallahdenniemen uimarannan edustalle asti. Ahvensaari kannattaa kiertää lähellä saarta, sillä Kallahdenniemen puoli on pitkälle matala uimarannan kohdalla. Tässä kohtaa reitti kääntyy etelään. Jatkamalla kohti Kallahdenniemen kärkeä voit poiketa Kalliosaaren kierto -melontareitille. 

Ahvensaarelta reitti jatkuu Ison Iiluodon ohi kohti Satamasaarta. Satamasaaren tunnistaa pienistä kesämajoista, joita saarelle on rakennettu 102 kappaletta. Viereisellä Pikku Satamasaarella on seitsemän samanlaista kesämajaa. Satamasaarelta reitti jatkuu Malkasaaren länsipuolta kohti. Malkasaari on Helsingin kaupungin virkistyssaari ja täällä voit pitää halutessasi evästauon. Parhaat rantautumispaikat ovat saaren pohjoispuolella. Venelaiturien läheisyydessä on useampi pieni hiekkaranta, joihin on hyvä rantautua.

Malkasaarelta matka jatkuu aluksi kohti Kulttuurikeskus Sofian rantaa, ja Onkiluodon kohdalla käännytään kohti melontakeskusta – näin vältät veneväylien ylityksen. Tällä reitillä ei ole yhtään veneväylän ylitystä, mutta veneitä kulkee silti muun muassa Isolle Iiluodolle, Satamasaareen sekä Malkasaareen. Veneiden liikkeitä kannattaakin aina seurata.  

Melontareitin tiedot

Melontamatka: noin 6 kilometriä

Arvioitu kesto: 1,5–2 tuntia

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top