bg
Siirry sisältöön

Teijon kansallispuiston yrittäjäksi valittu Natura Viva

Natura Viva on valittu hoitamaan Teijon kansallispuiston Matildanjärven palveluista. Yrittäjä vastaa Teijon luontotalon toiminnasta, kahvilasta ja kansallispuiston asiakaspalvelusta sekä tarjoaa retkeilypalveluita.  Sopimus on tehty viideksi vuodeksi. 

"Tarjoamme monipuolisen valikoiman luontoaktiviteetteja, kuten melontaa, suppailua ja fatbike-pyöräilyä. Edelleen vuokrattavana on rantasauna Matildanjärven rannalla, Kalamajat, Vicksbäckinlahden varauskota, soutuveneet Matildanjärvellä ja 19 matkailuvaunupaikkaa", kertoo Ilkka Lariola Natura Vivasta. 

"Teijon kansallispuistoa on hieno luontokohde, jonka kävijämäärät ovat olleet vahvassa kasvussa. On hienoa päästä kehittämään luontomatkailua Teijoon yhdessä Metsähallituksen ja muiden toimijoiden kanssa. Me uskomme vahvasti siihen, että ihmisellä on hyvä olla luonnossa. Haluamme olla mahdollistamassa luontokokemuksia mahdollisimman monelle", Lariola lisää.

Salossa sijaitsevassa Teijon kansallispuistossa luonnonrauha kohtaa historiallisten ruukkikylien nykyelämän ja käsityöläisperinteet. Ruukkikylistä pääsee suoraan kansallispuiston vaihtelevaan maisemaan.

"Toivomme, että kumppanimme monipuoliset palvelut tuovat Teijon luontotalolle retkeilijöitä viihtymään ja nauttimaan kansallispuiston ulkoilumahdollisuuksista metsissä, soilla ja vesillä", sanoo puistonjohtaja Harri Karjalainen Metsähallituksesta.

Natura Viva on vuonna 2007 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut luontoaktiviteetteihin. Kiinteät toimipisteet sijaitsevat Vuosaaren melontakeskuksessa Itä-Helsingissä ja Nuuksion Haukkalammella Espoossa.  

Lisätietoja:

Puistonjohtaja Harri Karjalainen, Metsähallitus, puh. 040 538 6346, harri.karjalainen@metsa.fi

Ilkka Lariola, Natura Viva Oy,  puh. 050 3768855, ilkka@naturaviva.fi

CAFE NATURAN LIIKETOIMINNAN ULKOISTAMINEN

Natura Viva Oy on luontoliikuntaan erikoistunut yritys, jolla on toimipisteet Vuosaaressa ja Nuuksion kansallispuiston Haukkalammella. Molemmissa paikoissa vuokrataan välineitä, järjestetään kursseja ja retkiä sekä yritystapahtumia. Nuuksion Haukanpesässä toimii Cafe Silva ja Vuosaaren Melontakeskuksessa Cafe Natura. Kahvilat täydentävät Natura Vivan palveluvalikoimaa ja palvelevat melojia, retkeilijöitä ja lähiseudun asukkaita. Kahvilat tuottavat lisäksi tarjoilun melontaretkille ja yritystapahtumiin. 

Ulkoistamme Cafe Naturan toiminnan ja etsimme kahvilatoiminnan osat ja kokonaisuuden hallitsevaa

Kahvilayrittäjää

 1. joka on halukas vuokraamaan kahvilan toimitilat (34 m2 + terassi + juhlateltta, yhteensä noin 50 asiakaspaikkaa). Yrittäjä vastaa kahvilan kiinteistä kalusteista ja voi halutessaan ostaa nykyisen irtaimiston erikseen sovittavasta hinnasta. Natura Vivan WC-tilat ovat myös kahvilan asiakkaiden käytössä.
 2. joka on kykenevä johtamaan ja kehittämään luonnonkauniilla paikalla sijaitsevaa omaleimaista, asiakaskeskeistä ja kannattavaa kahvilayksikköä kiinteässä yhteistyössä Natura Vivan kanssa. 

Natura Vivan asiakkaat ovat suomalaisia ja ulkomaisia melonnan, pyöräilyn ja retkeilyn harrastajia, ryhmiä risteilijöiltä, pääkaupunkiseudun yrityksiä sekä lähiseutujen asukkaita. 

Edellytämme yrittäjältä monipuolista käytännön kokemusta kahvilatoiminnasta, kykyä palvella sekä suomalaisia että kansainvälisiä asiakkaita sekä kykyä toimia joustavasti nuorekkaassa, kansainvälisessä ja vauhdikkaassa työyhteisössä. Erityisen tärkeänä pidämme näyttöä laadukkaasta palvelusta, kestävän kehityksen periaatteiden noudattamisesta sekä taloudellisesta tuloksesta. 

Kahvilaan on mahdollista hakea anniskeluoikeuksia. Natura Viva edellyttää siinä tapauksessa, että kahvilassa anniskellaan ainoastaan alle 18 % alkoholijuomia. Alkoholin anniskelun tulee päättyä viimeistään klo 21:00.

Kiinnostuitko?

Lähetä saatekirje ja ilmaise kiinnostuksesi 30.9.2019 mennessä toimitusjohtaja Ilkka Lariolalle (ilkka@naturaviva.fi) ja liitä mukaan seuraavat tiedot: 

1.     Kuvaus liiketoiminnastasi kahvila-alalla sekä muusta yritystoiminnasta ja saavuttamistasi tuloksista

2.     Miksi uskot yrityksesi onnistuvan tässä tehtävässä?

Vastausten ja mahdollisten haastattelujen perusteella valitsemme yritykset jatkoon. Heille avaamme Cafe Naturan liiketoimintaa kuvaavat keskeiset tunnusluvut.  

Pyydämme jättämään tarjouksen sähköpostilla, joka sisältää kaksi liitettä (pdf) seuraavasti:

Liite A: Kahvilan liiketoimintasuunnitelma  

 1. Kahvilan toiminta-ajatus ja liikeidea (miten kahvila tekee tulosta?)
 2. Tuotevalikoima ja hinnoittelun periaatteet
 3. Ehdotus aukioloajoista ja muista käytännön järjestelyistä
 4. Miten kahvilan toimintatapa niveltyy melontakeskuksen toimintaan?
 5. Miten kahvila noudattaa kestävän kehityksen periaatteita?
 6. Myynti- ja tulosennusteet 2020 - 2022

Liite B: Kohteesta tarjottava kiinteä vuosivuokra. Vuokra laskutetaan kuukausittain ja siihen lisätään alv.

Tarjousten arvioinnissa painotamme seuraavia seikkoja:

 1. Yrityksen kokemus ja näytöt kahvilatoiminnasta ja muusta yritystoiminnasta (30 %)
 2. Kahvilan liiketoimintasuunnitelma (40 %)
 3. Vuokratarjous (30 %)

Maksimipistemäärä on 100. Alle 70 pisteen tarjouksia emme ota mukaan vertailuun. Natura Viva Oy arvioi jätetyt tarjoukset edellä kuvattujen kriteerien perusteella. Tarjoukset käsitellään Natura Vivan hallituksessa. Arvioinnin tulokset eivät ole julkisia.

Natura Viva pidättää oikeuden olla hyväksymättä yhtään annetuista tarjouksista. Natura Viva pidättää oikeuden neuvotella tarjouksen tehneiden kanssa ja tehdä ehdotus vuokrasopimukseksi.

Pyydämme jättämään tarjoukset viimeistään 31.10.2019 klo 12:00, johon mennessä tarjouksen on oltava Natura Viva Oy:n käytettävissä täydellisenä. Tarjoukset tulee jättää sähköpostilla osoitteeseen martti@naturaviva.fi.

Lisätietoja: ilkka@naturaviva.fi ja www.naturaviva.fi. Kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua kahvilan toimintaan (ilman opastusta) syyskuussa arkisin klo 14 - 20 ja viikonloppuisin klo 10 - 20. Opastetuista käynneistä sovitaan erikseen. Mahdollisiin kysymyksiin annetut vastaukset lähetetään kaikille osallistujille tiedoksi.

EMO Ry tukee Natura Viva Oy:n investointeja Nuuksion Haukkalammella

Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry:n hanke vahvistaa Nuuksion matkailupalveluita. Natura Viva Oy toimii Metsähallitukselta vuokratuissa tiloissa tarjoten kahvila- ja kokouspalveluita sekä luontoelämyspalveluita Haukkalammella ja Nuuksion alueella. Hankkeessa kehitetään Nuuksion Haukkalammen sekä ympäröivän alueen virkistyskäyttöä ja luontomatkailua. Hankkeella hankittiin kanootteja, soutuveneitä, maastopyöriä ja SUP-lautoja vuokrauskäyttöön sekä kalustettiin kokous- ja kahvilatiloja ryhmien ja yksittäisen asiakkaiden käyttöön.

Hankkeen kustannusarvio oli 33 410,00  € ja siihen myönnettiin 20 % investointitukea.

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top