bg
Siirry sisältöön

Espoon edustalla sijaitsee lukuisia erinomaisia retkikohteita melojille. Saarista löytyy hiekkarantoja, luonnonsuojelualueita, kei sekä loistavia mahdollisuuksia yöpymiseen. Erimittaiset rengasreitit kiertävät alueen saaria ja tuulisella kelillä löytyy helposti suojaisia väyliä

Pentala - nähtävää ja koettavaa

Kiinnostaviin retkikohteisiin kuuluvat mm. Etelä-Suomen korkein saari Pentala, jossa sijaitsee Saaristomuseo, luontopolkuja sekä luonnonsuojelualueelle sijoittuva Diksandin hiekkaranta, joka onkin saaren ainoa rantautumispaikka. Pentalassa ei saa tehdä tulta tai leiriytyä. Pentalaan kulkee myös reittiliikennettä.

Gåsgrund - koko perheen retkikohde

Hieman kauempaa löytyvä Gåsgrund taas hyvä kohde yöpymiseen. Tasainen maasto ja sileät kalliot sekä pohjoisesta löytyvät lempeät hiekkarannat sopivat koko perheelle. Saarella on keittokatoksia ja wc. Gåsgrundiin kulkee myös saaristoveneen reittiliikenne ja palveluihin kuuluu kiinnityspoijuja veneilijöille.

Knapperskär - Hieno retkeiysaari

Gåsgrundista hieman kauemmas sijoittuva Knapperskär on matala silokallionen ulkoilusaari, jossa saa telttailla. Retkeilijöille on tarjolla kaksi keittokatosta ja käymälät.

Stora Herrö - luontoretkelle ja lintutorniin

Pentalan takan sijaitseva Stora Herrö on monin paikoin mökitettyä, mutta itä - ja pohjoisranoilla on kaikille avoin ulkoilualue. Itäpuolelta löytyy rantaniittyjen reunustamia hiekkaisia lahdelmia rantautumiseen. Melontapistettä lähimpänä olevasta pohjoiskärjestä löytyy lintutorni sekä wc ja tulentekopaikka. Saarella on myös tilausravintola Herrö ja reittiliikenteen laituri.

Rövaren - suosittu telttailukohde

Stora Herrön itäpuolella tulevat vastaan Rövarenin ja Kaprenin saaret. Telttailu kalliosella Kaparenilla on kielletty, mutta käymälä ja nuotiopaikka löytyvät saaren keskiosista. Rövaren taas on suosittu leiriytymiskohde keittokatoksineen ja käymälöineen. Saaristoveneen reittiliikenne kulkee myös Rövarenille.

Torra Lövö - saariston karua kauneutta

Alueen uloimpiin melottaviin saariin kuuluva Torra Lövö on kallioinen ja louhikkoinen ulkoilusaari, josta löytyy useita telttapaikkoja sekä kaksi keittokatosta käymälöineen. Saari sijaitsee melontapisteestä kaakoon.

-----

Natura Vivan melontakartasta löydät reittiehdotukset, reittien pituudet sekä arvioidut melonta-ajat Pentalaan, Gåsgrundiin sekä parhaita melontareittejä lähisaarten ympäri.

Lataa melontakartta:Natura Viva Espoon Suvisaariston melontakartta

Kattavan saaristo-oppaan voit ladata Espoon kaupungin sivuilta. 

 

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top