bg
Siirry sisältöön

Vuokraa Natura Vivalta kajakki Helsingin Vuosaaresta ja lähde melontaretkelle Pikku Leikosaareen. Upea retkikohde keskellä Itä-Helsingin saaristoa!

Pikku Leikosaari sijaitsee aivan Ison Leikosaaren kainalossa miltei avoulapalla, noin kolmen ja puolen kilometrin melontamatkan päässä Vuosaaren melontakeskuksen rannasta. Tämä pieni ja karismaattinen saari on ensiluokkainen melontaretken kohde – laakeine kallioineen ja pienine metsäalueineen sillä on tarjottavanaan viihtyisiä hetkiä niin auringonottajalle kuin luonnosta kiinnostuneellekin. 

Saari on muutamia pieniä mäntymetsiä lukuun ottamatta paljas ja tuulinen, mutta miellyttävät rantakalliot tarjoavat paikkoja piknikille ja meriluonnon ihastelemiselle. Saarella on useita suojaisia kalliomuodostelmia, jotka ovat oivallisia auringonottopaikkoja. Pikku Leikosaari onkin auringonpalvojien suosiossa.

Saarella on yhteiskäytössä oleva sauna, joka on kauniina päivinä kovassa käytössä. Varaudu siis siihen, että saunavuoroa voi joutua odottamaan. Saarella on yleensä tynnyreissä sadevettä, jota voi käyttää löylyvetenä. Muistathan, että kiukaalle ei saa heittää merivettä.

Melonta Pikku Leikosaarelle  on myös seikkailu itsessään, ja suosittelemmekin tällä saarella vierailemista kokeneemmille melojille. Melontareitti Pikku Leikosaarelle kulkee ensin Kallahdenniemen rantaviivan suuntaisesti, ja Kallahdenniemen uimarannan kohdalta lähdetään seuraamaan saarijonoa Rati-Ahvensaari-Haapasaari-Santinen kohti Pikku Leikosaarta. Tutustu tarkemmin melontareittiin Pikku Leikosaarelle. 

Tietoa Pikku Leikosaaresta

* Palvelut: sauna, ulkokäymälä, veneenkiinnitysrenkaita

* Melontareitin pituus Vuosaaren melontakeskukselta: noin 3,5 kilometriä

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top