bg
Siirry sisältöön

Melo Vuosaaren melontakeskukselta Kalliosaareen, jolla sijaitsee virallinen ulkoilu- ja virkistysalue. Vuokraa kajakki meiltä ja lähde seikkailulle.

Kalliosaari sijaitsee Kallahdenniemen päässä Vuosaaren edustalla. Pinta-alaltaan tämä ulkoilusaari on 4,2 hehtaarin kokoinen ja maasto on nimensä mukaisesti kallioista ja jyrkänteistä. Melontareitti Kalliosaareen on mielenkiintoinen, sillä voit seurata koko matkan Kallahdenniemeä, kun lähdet melomaan Melontakeskukselta Isolle Kallahdelle. Ensin melot Lähdenokan niemen ohi, sitten Lähdeniemen editse. Kallahdenniemen uimaranta kannattaa ohittaa hieman ulompaa, sillä hiekkaranta on hyvin pitkä ja matala. Uimarannan jälkeen kierrät vielä Kuningatar-niemen luonnonsuojelualueen ja Kalliosaari siintää edessäsi. 

Kalliosaari on listattu Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen virkistysalueeksi. Saaren pohjoispuolen kalliot kohoavat 20 metrin korkeuteen merenpinnasta ja näkymä saaristoon on huikea. Itäpuolella on matalampia kallioita sekä hiekkaranta uimareille ja auringonpalvojille. 

Kalliosaaren kasvusto on pääosin matalaa jäkälää ja sammalta, jotka kärsivät tallaamisesta ja roskaamisesta. Jos mahdollista, kulje jo valmiiksi muodostuneita polkuja pitkin. Huolehdithan roskat mukaasi saarella vierailun jälkeen ja kunnioitathan saaren herkkää luontoa. Saarella on myös muutamia metsämaisempia alueita, ja saaren eteläpuolella sijaitsee linnuille rauhoitettu Kallioluoto. 

Tietoa Kalliosaaresta

* Palvelut: useita grillikatoksia, kaksi käymälää, uimapaikka, veneenkiinnitysrenkaita

* Melontareitin pituus Vuosaaren melontakeskukselta: noin 3 kilometriä

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top