bg
Siirry sisältöön

Melomaan Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla – Natura Viva järjestää Vuosaaren melontakeskuksella ja Nuuksion Haukanpesällä melontaretkiä. Lähde mukaan!

Melonta on seikkailuhenkinen ja luontoystävällinen harrastus ja monille elämäntapa! Helsingin vivahteikas rantaviiva on täydellinen melontaympäristö kajakkimelontaan, ja Nuuksion kansallispuiston Haukkalammella melot kauniin metsän keskellä. Natura Vivan Vuosaaren melontakeskus ja Nuuksion Haukanpesä palvelevat melonnan ystäviä toukokuun alusta syyskuun loppuun. Osallistu jollekin ohjatuista melontaretkistämme ja vietä hauska ulkoilupäivä. 

Kun etsit omatoimisia melontamahdollisuuksia Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla kannattaa hankkia Natura Vivan kausikortti. Kausikortilla melot ja ulkoilet koko kesäkauden ajan.

Melontaretkiä Helsingissä ja Espoossa koko kesän ajan

Natura Viva järjestää opastettuja melontaretkiä Vuosaaressa ja Nuuksiossa. Vuosaaren Helsinki By Kayak -vakioretki järjestetään kesä–elokuussa joka päivä ja toukokuussa ja syyskuussa joka viikonloppupäivä. Nuuksiossa kutsumme mukaan Nuuksio Canoe Adventure -retkelle, joka järjestetään kesä–elokuussa torstaisin ja lauantaisin ja toukokuussa ja syyskuussa joka lauantai. Retkiin sisältyvät pikkubussikyydit edestakaisin Helsingin keskustasta.

Vuosaaressa on tarjolla monia muitakin melontaretkiä, lyhyistä pidempiin. Lyhyille retkille voit osallistua ilman aikaisempaa melontakokemusta, mutta pidemmille melontaretkille suosittelemme melonnan alkeiskurssin suorittamista tai aikaisempaa melontakokemusta. Natura Vivan ammattioppaat huolehtivat ohjatuilla retkillämme turvallisuudesta ja voit keskittyä nauttimaan melonnasta ja ympäröivästä luonnosta.

Melontaretket Vuosaaressa

Melontaretket Nuuksiossa

Osallistu melontakurssille Helsingissä

Melonta on monipuolinen kuntoilu- ja urheilumuoto, jota harrastaessasi pääset luonnon keskelle. Melonnan perusteet on helppo omaksua, ja Natura Vivan melontakursseilla opit melonnan perustaidot ja kehität jo hankkimiasi melontataitoja pidemmälle. Järjestämme myös monenlaisia erikoiskursseja, joissa keskitytään esimerkiksi eskimokäännöksen oppimiseen sekä pelastautumistaitoihin. Natura Vivan kautta voit lisäksi suorittaa melonnan EPP2- ja EPP3-taitokokeet Vuosaaren melontakeskuksella.

Vuokrakajakit ja -kanootit Helsingistä ja Espoosta

Melonta voidaan jaotella kajakkimelontaan ja kanoottimelontaan. Kajakkeja melotaan useimmiten kaksilapaisella melalla ja kanootteja yksilapaisella melalla. Kajakeissa on suljettu koppa ja meloja istuu kopan keskellä olevassa aukossa. Kanootit taas ovat avonaisia ja usein leveämpiä kuin kajakit.

Kajakit soveltuvat kanootteja paremmin kovempaan aallokkoon ja meriolosuhteissa melomiseen, kanootit taas paremmin tyyniin vesiin, järville ja joille. Tämä näkyy Natura Vivan vuokravalikoimassa siten, että vuokraamme kajakkeja vain Vuosaaren melontakeskuksella, josta päästään melomaan merelle, Itä-Helsingin saaristoon Helsingin edustalle. Vuosaaren melontakeskuksessa valikoimaamme kuuluvat myös parikajakit yhteisiä melontatuokioita varten sekä retkikajakit pidempiä reissuja varten.

Nuuksiossa vuokraamme taas ainoastaan avokanootteja – Nuuksion retkeilykeskus sijaitsee Haukkalammen, kanoottimelontaan hyvin soveltuvan metsäjärven rannalla.

Tarjoamme myös monipuolisesti sarja- ja kausikortteja melontaan Vuosaaressa. Tutustu tarjontaamme ja osta itsellesi parhaiten sopiva kortti.

Ryhmille monipuolisia melonta-aktiviteetteja

Jos etsit esimerkiksi työpaikallesi sopivaa tyky-päivän toimintaa, lähde melomaan Natura Vivan järjestämille ryhmäretkille. Ota meihin yhteyttä ja muokataan yhdessä ryhmällesi parhaiten soveltuvat aktiviteettipaketti. Melonta voidaan myös yhdistää muihin aktiviteetteihin, esimerkiksi Fatbike-pyöräretkeen, villiyrttikurssiin tai patikkaretkeen. Järjestämme aktiviteetteja ryhmille sekä Vuosaaressa että Nuuksiossa.

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top