Tule Teijoon päiväretkelle ja vieraile historiallisissa ruukkikylissä. Teijon kylä lepää meren äärellä, Teijon kansallispuiston länsipuolella.
Teijon kylä on kolmesta Teijon kansallispuiston vieressä sijaitsevasta ruukkikylästä väkirikkain. Täällä asuu ympärivuotisesti 700 henkeä. Toisin kuin viereisissä Kirjakkalan ja Mathildedalin kylissä, Teijossa teollisuustoiminta jatkuu yhä. Alueella toimii yhä nappitehdas sekä telakka.
Teijon kylä sijaitsee Teijon kansallispuiston keskiosan kohdalla Sahajärven ja merenrannan välissä. Kylän edustalla aukeaa Teijonselän merialue, ja kylän palveluihin kuuluu esimerkiksi vierasvenesatama. Veneellä on lyhyt matka Isoholman saarelle, joka kuuluu Teijon kansallispuistoon.
Teijon kylältä on hyvät yhteydet kansallispuiston patikkareiteille, esimerkiksi Sahajärven kierrokselle. Merenrantaa kulkevaa maantietä on kaksi kilometriä Kirjakkalan kylälle ja viisi kilometriä Mathildedaliin. Mainio luontoretkivinkki: vuokraa Natura Vivalta Fatbike-maastopyörä Teijon Luontokeskuksen vuokraamosta ja lähde pyöräillen kohti kaikkia kolmea ruukkikylää.
Teijon kylällä toimii useampi ravintola, kahvila ja majoitus. Täällä vietätkin mukavan iltapäivän esimerkiksi luontoretken jälkeen.
Teijon kylässä on paljon nähtävää ja koettavaa. Vieraile esimerkiksi Teijon kartanossa, jonka päärakennus on perua 1700-luvun loppupuolelta. Päärakennuksen yhteyteen rakennettiin 1800-luvulla Teijon kirkko, joka lienee pinta-alaltaan Suomen pienin kivikirkko.
Teijon seutu sijoittuu Keski-Euroopan lauhkean ilmaston vyöhykkeen pohjoisimpaan kolkkaan, siinä missä muun Suomen ilmasto kuuluu kylmän ilmaston vyöhykkeeseen. Teijon kartanon maille ja Sahajärven maisemiin istutetut eurooppalaiset tuontikasvit, esimerkiksi pyökki ja alppiruusu, kasvavat täällä yhä ja tekevät kartanon luontonäkymistä epätyypillisen keskieurooppalaisia.
Teijon vanha rautaruukki ja sen rakennukset ovat osin peruja 1600-luvun lopulta. Käy katsomassa myös 1800-luvun vaihteessa rakennettu Ruukin masuunirakennus sekä Teijon historiallinen puusaunarakennus.