Ehdot

Siirry sisältöön

Usein kysytyt kysymykset: Kausikortit

Tarvitsenko aikaisempaa kokemusta?

Kausikorttipalvelumme on suunniteltu kaikille luonnossa liikkujille ja palvelu voi toimia yhtä hyvin uuden harrastuksen aloittamiseen kuin sen jatkamiseenkin! Ei siis huolta - kausikortti soveltuu juuri sinulle!

Melonnan osalta kiinnit√§mme huomiota turvallisuuteen. Touko- ja syyskuussa meren l√§mp√∂tila on viel√§ matala, joten haluamme varmistaa, ett√§ t√§n√§ aikana melovat kausikorttilaisemme osaavat toimia mahdollisessa kaatumistilanteessa. Siksi touko- ja syyskuun omatoiminen melonta on mahdollista ainoastaan melonnan alkeiskurssin tai pelastautumiskurssin k√§yneille. Aukioloaikoinamme kaikki kausikorttilaisemme voivat kuitenkin meloa my√∂s touko-syyskuussa. 

Onko kausikorttilaisille riittävästi kalustoa?

Seuraamalla varaustilastoja sekä pyytämällä kausikorttilaisiltamme palautetta, pystymme varmistamaan kaluston riittävyyden myös kesäkaudellla. Yksittäisinä päivinä kalusto voi olla hyvinkin varattua, esimerkiksi lämpiminä kesäviikonloppuina. Kysyntäpiikit ovat kuitenkin yksittäisiä ja yleensä ainoastaan muutamien tuntien mittaisia. Helsingissä pääsee melomaan kolmessa eri kohteessa ja Espoossa kolmessa kohteessa.

Miten huomioida muut kaluston käyttäjät?

Kalusto palvelee käyttäjiään parhaiten silloin, kun se löytyy oikealta paikalta ja on käyttövalmiina. Ulkoilun lisäksi kannattaa varata riittävästi aikaa lähtö- ja paluurutiineihin. Kiireetön lähtö ja paluu sinetöivät mukavan ulkoilukokemuksen.

Kuivalla ja puhtaalla kajakilla melomaan l√§hteminen on l√§ht√∂kohta, josta pidet√§√§n kiinni. Hiekat, tahrat ja roskat tulee pyyhki√§ ja pest√§ kajakin sis√§puolelta. Sienell√§ ja r√§till√§ kuivaat ja puhdistat kajakin istuma-aukon sis√§lt√§ sek√§ luukkujen sis√§lt√§. 

Varusteet tulee palauttaa niille varatuille paikoille siten, että ne kuivuvat jos ovat kastuneet. Muista ottaa luukuista omat tavarasi mukaan ulkoilun päätteeksi.

Toivomme matalalla kynnyksell√§ palautetta kaluston k√§ytt√∂√∂n liittyvist√§ kokemuksista, ohjeistuksista ja pyrimme p√§ivitt√§m√§√§n ohjeita kauden aikana k√§ytt√§jien tarpeita paremmin palveleviksi. 

Voinko ostaa kausikortin liikuntaeduilla?

Kyll√§ voit! Vastaanotamme Smartumin, Edenredin, Epassin ja Eazybreakin liikuntaetuja. Smartumilla ja Epassilla voit maksaa suoraan verkkokaupassamme. Muilla liikuntaeduilla maksaessasi, laita tarvittava summa tilillemme applikaation kautta ja laita s√§hk√∂postilla viesti√§ ostokseesi liittyen niin teemme sinulle tunnukset. 

Voiko kausikorttilainen tuoda kaverin ulkoilemaan?

Jokainen kes√§-elokuun keskiviikko on kaverikeskiviikko ja kausikorttilainen voi tuoda kaverinsa melomaan kaksikkokajakilla 06.00-16.00! Muina aikoina kaksikkoon mukaan tuleva kaveri maksaa puolet vuokrahinnasta. 

Alle 15-vuotiaan samaan talouteen kuuluvan lapsen voi ottaa ilmaiseksi mukaan kaksikkokajakkiin ja h√§nelle voi varata my√∂s oman SUP-laudan tai fatbiken veloituksetta huoltajan seurassa. Kanoottiin tai soutuveneeseen kausikorttilainen voi ottaa kaverin mukaan ilmaiseksi. 

Mitä kausikortti pitää sisällään?

Voit valita joko lajikohtaisen kausikortin, tai Ulkoilijan kausikortin, joka käsittää kaikki tarjoamamme lajit:

Ulkoilijan kausikortti:

 • Kajakkien, kanoottien, soutuveneiden, SUP-lautojen ja fatbikien k√§ytt√∂ yhdeks√§ss√§ eri kohteessa! (HUOM! Teijolla soutuveneet eiv√§t ole kausikorttilaisten k√§yt√∂ss√§ veloituksetta.)

 • Fatbikien omatoiminen k√§ytt√∂ ymp√§ri vuoden Vuosaaressa ja Korpilammella - Nuuksion ja Teijon kansallispuistoissa kes√§kaudella

 • Kajakkien osalta kausikorttiin kuuluu my√∂s samat edut kuin kajakki-kausikorttiin.

Kajakkikausikortti:

 • Kajakkien omatoimik√§ytt√∂ toukokuusta-syyskuuhun

 • Kajakkien k√§ytt√∂ Teijon kansallispuistossa aukioloaikojemme puitteissa

 • Kolme viikoittaista, ohjattua melontaretke√§: Maanantaimelonta, Torstaimelonta ja Perjantaimelonta. Hinta 10 ‚ā¨ / toimistomaksu per retki.

 • Kaverikeskiviikko - tuo kaverisi mukaan melomaan kaksikolla. Kes√§-elokuun keskiviikot 0600-1600

Sup-kausikortti:

 • Omatoiminen SUP-lautojen k√§ytt√∂ Vuosaaressa, Kivinokalla, Matinkyl√§ss√§, Kaisaniemess√§ ja Repovedell√§. 

 • Nuuksion ja Teijon SUP-lautojen k√§ytt√∂ aukioloaikojen mukaisesti

Kuinka pitkä on kausikorttikausi?

Kausikorttikausi vaihtelee riippuen kalustosta

Kausikorttilaisena voit käyttää kalustoamme aina aukioloaikojemme puitteissa. Omatoiminen kaluston käyttö riippuu kohteesta seuraavasti:

 • Kajakkien omatoiminen k√§ytt√∂ mahdollista toukokuusta syyskuuhun alkeiskurssin tai pelastautumiskurssin k√§yneille

 • Kajakkien omatoiminen k√§ytt√∂ mahdollista kes√§kuusta elokuuhun muille kausikorttilaisille

 • Fatbikella py√∂r√§ilet vuoden ymp√§ri Korpilammella, Matinkyl√§ss√§ ja Vuosaaressa - Nuuksiossa ja Teijolla kes√§kaudella

 • SUP-lautojen omatoiminen k√§ytt√∂ toukokuusta syyskuuhun

 • Kaisaniemess√§ kajakit ja SUP-laudat k√§ytett√§viss√§ 1.6.-31.8.

 • Repovedell√§ kajakit k√§ytett√§viss√§ 1.6.-30.9.

Pysyykö kausikortin hinta samana koko vuoden?

Kausikortin hinta pysyy samana koko vuoden. Heinä-elokuussa tarjoamme pakettihintaa loppukaudesta ja seuraavasta kaudesta.

Ostin kausikortin, mutta haluaisin päivittää sen toiseen. Onnistuuko se?

Voit p√§ivitt√§√§ (SUP, kajakki, kokeilija) kausikorttisi Ulkoilijan kausikorttiin kesken kauden ja maksat vain hinnanerotuksen. 

Natura Viva

Tilaa uutiskirje!

Saat tietoa ajankohtaisista palveluista, uusista tuotteista ja tarjouksista ensimmäisenä.

Asiakaspalvelu
+358 10 292 4030
info@naturaviva.fi

Vuosaaren Melontakeskus

Nuuksion Kansallispuisto

Teijon Luontokeskus

Ryhmävarausten tarjouspyynnöt:

sales@naturaviva.fi

Lue lisää
Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top