bg
Siirry sisältöön

Kalastus on eräs Teijon kansallispuiston vetonauloista. Matildanjärvi on Metsähallituksen erityiskohde, jonne on istutettu kirjolohta. Hanki luvat Teijon Luontokeskukselta.

Kalastamaan menossa? Teijon kansallispuiston järvet tarjoavat kalastajille upeat apajat. Kansallispuiston sisällä on viisi järveä, joilla voit kalastaa. Huolehdi asianmukaiset kalastusluvat kuntoon ja nauti Teijon monipuolisista kalavesistä.

Matildanjärven kalaparatiisi

Matildanjärvi on kuuluisa kalajärvi ja Metsähallituksen erityiskalastuskohde, jossa esiintyy niin perinteisiä makean veden kalojamme, haukea, ahventa ja särkeä, sekä istutuksien seurauksena pyyntikokoista kirjolohta. Järveen on 20 vuotta sitten istutettu myös taimenta ja puronieriää. 

Tarvitset kalastusluvan kaikkeen kalastamiseen Matildanjärvellä, myös onkimiseen ja pilkkimiseen. Lisäksi viehekalastajien on maksettava kalastonhoitomaksu. Muilla Teijon järvillä edellytetään vieheellä kalastamiseen lupa sekä kalastonhoitomaksun suorittaminen. Onkiminen ja pilkkiminen on sallittu jokamiehenoikeudella. Lunasta lupasi Teijon Luontokeskukselta.

Muut Teijon kalastusmahdollisuudet

Alueen muilla järvillä esiintyy kaikkia yleisempiä makean veden kalojamme. Kansallispuiston isoimmassa järvessä, Hamarijärvessä, esiintyy myös istutettuja ankeriaita. Teijon järvissä on myös jälleen istutuksien seurauksena terveet jokirapukannat. Jokirapu, alkuperäinen suomalainen rapu, on aina kuulunut alueen järvien eläimistöön, mutta rapuruttojen seurauksena se on ehtinyt Teijon alueen järvistä enimmäkseen hävitä. 

Muistathan kalastaessasi ottaa saaliiksi vain alamitan ylittäneitä kaloja, jotka eivät ole uhanalaisia. Muista tarkistaa myös voimassa olevat kalastusrajoitukset (www.kalastusrajoitus.fi). 

Vuokraa soutuvene Natura Vivalta

Päästäksesi kalaan voit myös vuokrata meiltä soutuveneen Matildanjärvelle. Nauti rauhasta järvenselällä ja nappaa kalasaalis kotiintuliaisiksi. 

Soutuveneiden vuokraus on päättynyt vuoden 2020 osalta. Vuokraus aukeaa jälleen keväällä 2021. 

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top