bg
Siirry sisältöön

Telttailua ja uintia pääkaupunkiseudulla? Kattilajärven telttailualueella Nuuksiossa voit yöpyä ja pulahtaa kirkkaassa metsäjärvessä. 

Kattilajärven telttailualue sijaitsee yhteydessä Kattilajärven tulipaikkaan Kattilajärven eteläkärjessä. Tämä kaunis, isohko ja kirkasvetinen metsäjärvi sijaitsee Espoon kaupungin Kattilajärven ulkoilualueella Nuuksion kansallispuiston ulkopuolella ja muodostaa yhdessä Urjajärven ja Vääräjärven kanssa kolmen järven alueen, joka on erinomainen yön yli kestävän metsäretken kohde. Polkuja risteilee järvien ympäri ja niiden keskellä, maasto on helppokulkuista ja maisemat totta kai silmiä hivelevän kauniita. Alueella sijaitsee monia yksityisiä maita, joten muistathan välttää vaeltaessasi yksityistonteilla kulkua. 

Kattilajärvellä voit telttailun lisäksi pulahtaa uimaan – telttailualueen läheisyydessä on Espoon kaupunkin ylläpitämä Kattilajärven uimaranta. Voit kävellä kastautumaan joko hiekkapohjaista rantaa pitkin tai pulahtaa laiturilta veteen. 

Vaellusmatkaa Haukkalammelta, Natura Vivan Nuuksion toimipisteeltä, kertyy Kattilajärvelle noin yhdeksän kilometriä. Seuraa ensin Haukkalampi-Haltia-yhdysreittiä ja poikkea sen loppuvaiheessa itään merkitsemättömille poluille – tälle vaellukselle tarvitset kartan ja kompassin. Maasto on yhdysreitin jälkeen kuitenkin helppokulkuista. 

Kattilajärven telttailualueen yhteydessä on tulipaikka, keittokatos ja kaivo. 

Näytä ostoskori
Takaisin ylös / Back to top